Beiaard binnenkort misschien weer open

Beiaard binnenkort misschien weer open

Beiaard binnenkort misschien weer open

Print
Turnhout - Café De Beiaard kan binnenkort dan toch weer de deuren openen. Het zal dan waarschijnlijk wel zonder Joost D.H. zijn, die voor talloze oplichtingszaken voor de rechtbank gedagvaard werd.
Midden december huurde de uit Nederland afkomstige Joost D.H. het pand van De Beiaard via brouwerij Keersmaekers. Het liep al snel fout, want verschillende zelfstandigen werden niet betaald voor de werkzaamheden die ze in opdracht van Joost D.H. uitvoerden in het pand. Een van de gedupeerden heeft Joost D.H., ook in Nederland gekend voor talloze oplichtingszaken, gedagvaard voor de rechtbank van koophandel. Hij krijgt nog tot 27 februari tijd om zijn openstaande factuur van 8000 euro te betalen.

Maar het blijft niet alleen bij die dagvaarding. Ook de eigenaar van de villa die Joost D.H. huurt aan de Kastelein in Turnhout heeft de man ondertussen laten dagvaarden. Hij wil hem zo snel mogelijk uit zijn huis. Daarnaast is er ook nog brouwerij Keersmaekers. Die huurt het pand van de stad en zoekt op haar beurt een huurder. "Ik kan alleen maar zeggen dat er zeer goede vooruitzichten zijn dat De Beiaard, dat toch wel het monument op de Grote Markt is, binnenkort weer zal kunnen open gaan", zegt zaakvoerder Jef Keersmaekers."Of dat met of zonder Joost D.H. is? Daar kunnen we niet op antwoorden. Dat zal later wel blijken." In de wandelgangen circuleert ondertussen het nieuwtje dat ook het huren van De Beiaard door Joost D.H. wordt beslecht voor de rechtbank.
Foto Bert De Deken

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio