Onderzoek naar onderlopen kelder Futur

Onderzoek naar onderlopen kelder Futur

Onderzoek naar onderlopen kelder Futur

Print
Turnhout - De kelder van fuifzaal Futur is dinsdag en woensdag alweer leegepompt omdat die onder water was gelopen. Een precieze oorzaak is er niet. Het is ook nog afwachten hoe groot de schade is.
Het is nog altijd onduidelijk wat er precies aan de hand is in de kelder van de ondergrondse fuifzaal. De voorbije weken werd die kelder al meermaals leeggepompt. Het leek erop dat de oorzaak lag bij een slecht vermalingssysteem dat aangesloten was op de toiletten. Dat zou niet helemaal ingesteld zijn op het 'verwerken' van plastic bekertjes, ondergoed en ander prullaria. Dat euvel werd opgelost, maar enkele dagen geleden liep de hele kelder opnieuw onder water en zelfs nog erger dan het ooit was geweest. De firma Peeters OIW kwam dinsdag al drie volle vrachtwagens uit de kelder pompen. De firma kwam woensdag nog eens langs om het restant uit de kelder te halen.

"We gaan nog geen uitlatingen doen over de oorzaak of de precieze schade", zegt burgemeester Eric Vos (T.I.M.). "We willen eerst alle details verzamelen om zo een juist oordeel te vellen. Het is zeer vervelend, maar het is nu eenmaal gebeurd."

Toekomstige evenementen zouden voorlopig wel niet in het gedrang komen. Ook de andere evenementen die er al hebben plaatsgevonden zijn zonder ernstige problemen verlopen.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio