Al meer dan 20 doden door winterweer in VS

Al meer dan 20 doden door winterweer in VS

Al meer dan 20 doden door winterweer in VS

Print
Door het zware winterweer zijn in de Verenigde Staten al zeker 21 mensen om het leven gekomen. Dat melden de media vrijdag. 525.000 gezinnen zitten zonder stroom, duizenden vluchten werden afgelast en talrijke treinverbindingen worden niet bediend.

In New York kwam een 36-jarige zwangere vrouw om nadat ze werd overreden door een sneeuwploeg. Haar zoontje werd ter wereld gebracht met een keizersnede en verkeert in kritieke toestand. Andere mensen stierven onder meer door omvallende bomen; drie mannen kregen een hartaanval toen ze sneeuw aan het ruimen waren, aldus USA Today.

In New York viel volgens de weerdiensten tot dertig centimeter sneeuw. Burgemeester Bill De Blasio kreeg al veel kritiek te verduren omdat hij de scholen in New York niet liet sluiten. Hij verklaarde echter dat miljoenen werknemers anders een veilig onderkomen moesten vinden voor hun kinderen. De gouverneur van Pennsylvania riep de inwoners dan weer op om thuis te blijven.

Volgens de website flightaware.com werden vrijdag al 1,449 vluchten afgelast. Donderdag liep het aantal afgelaste vluchten op tot 6,957.

De weerdiensten meldden volgens nieuwszender CNN dat "een grote winterstorm verder naar het noordoosten trekt". In totaal worden meer dan 100 miljoen Amerikanen getroffen door het gure winterweer.

Foto AFP
BELGA

.

Nu in het nieuws