Kinderen dansen zich warm op Dikketruiendag

Print

Kinderen dansen zich warm op Dikketruiendag

Stabroek - De kinderen van de basisschool De Stappe van het gemeenschapsonderwijs ondervonden weinig hinder van het feid dat de schoolverwarming vandaag een graadje minder hoog stond. Al dansend verwarmden ze zich op de speelplaats.
"Alle klassen werkten op hun niveau een project uit rond milieu in de brede zin van het woord. Om iedereen 's morgens lekker warm de klas in te krijgen, dansten we ons warm", zegt juf Fanny. "De kinderen verzamelden ook nog heel wat warme kleding, die ze dan schonken aan het asielcentrum in Hoogboom. In plaats van die kleding weg te gooien, krijgen jassen, broeken en hemden daar een tweede leven. Dat is een vorm van kledingrecyclage wat goed is voor het milieu, maar bovenal een vorm van solidariteit. Ook dat vinden we belangrijk", onderstreept juf Fanny.

Burgemeester Rik Frans en onderwijsschepen Veerle Nuyts loofden daarom de kinderen voor hun solidariteit en inzet voor het klimaat en het milieu. Namens het gemeentebestuur overhandigden ze vogelnestkastjes en andere geschenken aan de school.

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio