"Jorik is de allerbeste"

Jorik is de allerbeste

"Jorik is de allerbeste"

Print
Arendonk - De fans van de Arendonkse kunstschaatser Jorik Hendrickx beleefden donderdag momenten vol spanning, maar die gingen snel over in vreugde. Op de Turnhoutse schaatsbaan zag een honderdtal fans hem een puike kür neerzetten.

Wie donderdag iets na 16u nietsvermoedend de cafetaria van de Turnhoutse Schaatsbaan binnen wandelde, hoorde meteen gegil van kleine meiden, in de ban van hun grote schaatsheld Jorik Hendrickx. Die trad donderdag in het Russische Sotsji in het ijzige strijdperk tijdens de korte kür.

Quasi niemand van het honderdtal aanwezigen in de Turnhoutse Schaatsbaan bleef onbewogen bij de optreden van de 21-jarige Arendonkenaar. Hendrickx is al sinds zijn vijfde lid van de kunstschaatsclub Nieuw Olympia Turnhout (NOT). De zowat 250 leden zijn zonder meer zijn grootste fans, ze kijken vol bewondering naar hem. Maar ook zijn persoonlijke coach Carine Herygers is een volbloed NOT-product.

Zodra Jorik Hendrickx de ijsbaan op gleed, schakelden de gillende jongedames enkele decibels hoger. Maar vanaf het moment dat hij aan zijn kür begon, daalde er volkomen stilte neer. Alleen na elke geslaagde sprong steeg er weer even gejuich op. De ontlading na zijn quasi foutloze kür was zelfs zo groot dat het publiek niet eens hoorde dat Jorik en Carine persoonlijk de mensen in Turnhout en van NOT groetten.

“Jorik is gewoon de beste van allemaal”, zeggen enkele meisjes van de kunstschaatsclub NOT. “We krijgen soms zelf les van hem, als de andere lesgever niet kan. We kijken allemaal naar hem op. Het was heel spannend om hem daar bezig te zien, maar hij heeft het heel goed gedaan.”

“Ik ben heel trots, hij heeft een perfecte kür gereden", zei Joriks moeder Lutgard Iemants. "Daarmee moet zijn resultaat zeker goed genoeg zijn om de lange kür (van vandaag vrijdag, red.) te mogen rijden. Maar de anderen moeten nog schaatsen, he? In België en Nederland vind je misschien geen betere dan Jorik, maar internationaal is de concurrentie toch nog wat straffer.”

Iedereen is vandaag vrijdag vanaf 16u welkom om mee te supporteren in de Schaatsbaan in de Otterstraat 151 in Turnhout.

Lees ook Jorik Hendrickx geplaatst voor vrije kür

Hans Otten

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio