1 / 2

Sterkhouder en medeoprichter WT Millegem valt neer na hartaanval

De 65-jarige Roger Vervecken uit Mol-Millegem viel woensdagmiddag plotseling dood neer toen hij met zijn fietsmakkers van de Wielertoeristen (WT) Millegem de heuvels van Diest beklom. Hij leefde helemaal voor zijn geliefde sport.

drombouts

Het wekelijkse fietstochtje van WT Millegem leidde woensdag naar Grasbos in Diest, door zijn stijgingspercentage bij wielerliefhebbers ook bekend als de Poggio van Vlaanderen. “Roger reed met enkele anderen een beetje achterop, om op hun gemak de beklimming te kunnen doen. Plots kwam hij ten val”, zegt Roger Van Baelen van WT Millegem. “De mensen die bij hem waren, zagen meteen dat het heel ernstig was. De rest van de groep was toen al verder, zij wisten niet wat er gebeurd was.”

Reanimatiepogingen door een dokter die in de straat van het ongeval woont en door de hulpdiensten konden niet meer baten, de 65- jarige Mollenaar was al overleden. Eerst werd gedacht dat de val het dodelijke gevolg had, maar later bleek dat een hartaanval hem ten val had gebracht. “Roger was volgens ons kerngezond, niemand had ooit van hartproblemen gehoord. Het kwam als een totale verrassing. Iedereen is heel zwaar aangeslagen”, klinkt het.

Roger Vervecken was in oktober vorig jaar 65 geworden. Hij vervulde zijn actieve loopbaan bij Bell Telephone -later Alcatel Bell- in Geel, maar door sociale veranderingen bij het bedrijf was hij sinds zijn 52ste thuis. Zijn vrije tijd spendeerde hij in grote mate aan het fietsen.

Roger Vervecken stond in 1972 zelf aan de wieg van de wielertoeristengroep WT Millegem. “Hij was al die jaren onze sterkhouder en grote bezieler. Onder andere de Hagelandroute en Zuidkempische Pijl zijn door hem groot gemaakt.”

Hans Otten

Foto Raymond Lemmens: De bestuursleden van wielertoeristen WT Millegem zijn zwaar aangeslagen.

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio