Woontoren bij Trix op komst?

Projectontwikkelaar Caravel Properties heeft bouwplannen ingediend om een appartementsblok neer te zetten op de Noordersingel, bij Hof Ter Lo. Het districtsbestuur van Borgerhout vraagt de stad om een negatief advies.

ikerremans

Het districtsbestuur van Borgerhout ziet de plannen voor een nieuwe woontoren aan Hof Ter Lo allerminst zitten. “We zijn gekant tegen de bouwplannen om meerdere redenen”, laat districtsvoorzitster Marij Preneel (Groen) weten. “Ten eerste komt het nieuwe flatgebouw pal naast muziekcentrum Trix te liggen. Dat betekent gegarandeerd geluidsoverlast voor de bewoners van het appartementsblok.”

“Ten tweede vrezen we voor extra parkeerdruk in de buurt. De parking van Carrefour wordt ’s avonds gebruikt door bezoekers van Trix, maar zou volgens de plannen van Caravel worden volgebouwd. Dat betekent dat die bezoekers hun auto gaan parkeren in de buurt van Hof Ter Lo en het Terloplein, waar er nu al veel te weinig parkeerplaats is voor de bewoners”, legt Preneel uit.

Muur tussen Trix en Spoor Oost

“Tot slot zou de woontoren een knip betekenen in de link tussen Hof Ter Lo en het toekomstige Park Spoor Oost. Dit hypothekeert de open en groene ruimte die we er willen maken voor de buurt. Ook Trix heeft de ambitie om met haar activiteiten naar Park Spoor Oost te trekken, maar dan mag er geen metershoog appartementsgebouw Trix van Park Spoor Oost afsluiten. Om deze redenen hebben we een brief gestuurd aan de stad met de vraag om een negatief advies te verlenen voor het bouwproject.”

Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling, heeft alle begrip voor de vraag van het bestuur en belooft de plannen te onderzoeken. “Ik begrijp de bezorgdheid en heb ook rechtstreeks contact met Trix gehad. Ik besef dat een mogelijk conflicterend gebouw niet ideaal is. Ik neem de tijd die ik heb zolang de vergunningsperiode loopt”, verduidelijkt Van de Velde.

Caravel diende een aanvraag in tot het bouwen van een woonblok van negen verdiepingen met een totaal van 122 appartementen.

Eef Janssens Foto GVA

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio