Café De Pelgrim heropent en trakteert

Café De Pelgrim heropent en trakteert

Café De Pelgrim heropent en trakteert

Print
De meest legendarische bruine kroeg van ’t Stad is weer geopend. Na 7,5 jaar is De Pelgrim in de Boomgaardstraat er klaar voor. Vanavond starten ze er officieel, en hoe. Drie uur aan een stuk wordt gratis getapt. Wie een Hollander een loer wil draaien, is er vanavond bij.

Uitbater Louis Croonen van De Pelgrim zit zelf zelden voor een stunt verlegen en neemt daarom Valentijn te baat om elke potentiële klant te trakteren. Wie met andere woorden een Nederlander op kosten wil jagen, is vanavond tussen 17 en 20u maar beter van de partij.

Pelgrim en Stoopke

De weelde was groot indertijd, toen de Boomgaardstraat tegenover de brouwerij De Koninck liefst twee bruine kroegen telde: De Pelgrim en Het Stoopke. Na tal van pogingen om De Pelgrim onder een nieuw gesternte te laten herstarten, verliet brouwerij Moortgat definitief die piste en koos voor een dubbelslag. Door eetcafé De Pelgrim te openen op de grondoppervlakte van beide bruine kroegen samen, krijgt het café meer dan alleen maar een nostalgische toets. Er zit ook toekomstmuziek in de brasserie.

Speeddate

Daarvoor zoekt uitbater Louis Croonen, die een verleden heeft als evenementorganisator in de oude Philipsfabrieken in Eindhoven, nieuwe publieken op. De valentijnsdrink van vanavond kan een eerste speeddate tussen café en klant inhouden.

Maar uniek is ook dat de buren van fietswinkel Velodome zo goed als ín de kroeg zitten. “Ze werden verliefd op de oude stallen van de brouwerij op de hoek van de Boomgaardstraat en de Coveliersstraat. Tussenmuren werden neergehaald om de unieke combinatie bruine kroeg-fietsenwinkel waar te maken. Vlaamser kan niet”, zegt Louis. Intussen richtte hij samen met Velodome Wielerclub De Pelgrim op. Wie lid wil worden, kan dat doen in het café of in de fietsenwinkel.

Johan Van Baelen
Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio