Nooit meer irritante foto's op sociale media

Nooit meer irritante foto's op sociale media

Seks & Relaties

Nooit meer irritante foto's op sociale media

Print

De makers van Unbaby.me, een extensie in Chrome die alle babyfoto's verwijdert uit statusupdates van Facebook, lanceren een nieuwe Chrome-extensie: Get Rather. Dankzij Get Rather hoeven gebruikers van sociale media nooit meer naar foto's te kijken die hen mateloos ergeren.

Via de site van Get Rather kunnen geïnteresseerden de extensie op hun computer installeren. Vervolgens wordt gevraagd om een lijst met trefwoorden in te vullen en met die lijst gaat Get Rather aan de slag. De nieuwe extensie van Chrome gaat met de trefwoordenlijst op zoek naar foto's die de gebruiker niet wil zien en vervangt ze door foto's die hij zelf kiest. Het programma haalt die foto's van Instagram of RSS-feeds.

Om het gewenste resultaat te krijgen is het belangrijk dat gebruiker voldoende trefwoorden opgeeft zodat het programma zoveel mogelijk foto's wegfiltert. Zo wordt hij bijvoorbeeld nooit meer geconfronteerd met een katten -of duckfacefoto op Twitter of Facebook.

Voorlopig is de extensie alleen beschikbaar voor Chrome, maar de makers van Geth Rather werken ook aan extensies voor andere browsers.

JaVL / Gazet van Antwerpen / Archieffoto

NIET TE MISSEN