Man ontfutselt 84-jarige vrouw 107.000 euro

Een 84-jarige vrouw uit Deurne heeft een klacht ingediend tegen een 67-jarige man die haar opgelicht zou hebben. De man gaf zich uit voor advocaat en ontfutselde zijn slachtoffer zo een grote som geld.

dvansant

De 67-jarige Werner T. was al enige tijd als vrijwilliger actief in dienstencentrum De Vrijgeweide op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Hij was volgens de bewoners een graag geziene man die altijd voor kleine attenties zorgde. “Dat was ook de reden dat het zo lang duurde voor Yvonne iets durfde te zeggen van de oplichterij”, vertelt een kennis van de 84-jarige Yvonne, die uiteindelijk een klacht indiende tegen Werner T. “Die man gaf zich valselijk uit voor advocaat en beloofde aan Yvonne dat hij haar spaarcenten zou beleggen.”

In totaal liet T. zich 107.000 euro overhandigen. Hij tekende daarvoor een schuldbekentenis. “Al meer dan een jaar had hij haar geld belegd in Luxemburg, en toch had ze nog geen cent gezien”, vertelt de kennis. “Steeds kwam hij met uitvluchten aandraven. Zo verzon hij dat zijn vrouw ernstig ziek was, een andere keer zei hij dan weer dat de belastinginspectie het geld geblokkeerd had.”

Toegangsverbod

T. is ondertussen al een tijd niet meer welkom in het dienstencentrum.

“Daar zijn twee redenen voor”, vertelt Michael Lescroart, woordvoerder van OCMW-voorzitster Liesbeth Homans. “Als vrijwilliger was het niet zijn taak om juridisch advies te geven aan de klanten. Bovendien had hij een relatie met de directrice van het centrum, dat druist in tegen de regel dat het werk van vrijwilligers en het vaste personeel gescheiden moet blijven.”

De advocaat van Werner T. was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Foto GVA: Werner T. SARE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio