Hele dag verkeershinder in Brussel door actie MIVB

Het metro-, tram- en busverkeer van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is vrijdagochtend slechts gedeeltelijk opgestart geraakt. Er wordt de hele dag zware hinder verwacht omwille van een betoging van het MIVB-personeel aan het Brusselse justitiepaleis.

fvranckx

Op de metrolijnen 1, 2, 5 en 6 in Brussel rijdt vrijdagochtend één op de twee metro's. Wat het overige verkeer betreft worden momenteel enkel de tram- en buslijnen 3, 4, 12, 13, 19, 39, 48, 49, 63, 71, 82, 84 en 95 bediend.

Het contactcentrum van de MIVB (070/23 2000) is sinds 6 uur geopend. De maatschappij communiceert ook via haar website, op Twitter en via Facebook.

Het MIVB-personeel betoogt om 10 uur aan het Brusselse justitiepaleis naar aanleiding van de uitspraak in de zaak rond de dodelijke agressie op supervisor Iliaz Tahiraj. De MIVB-controleur kwam in april 2012 om het leven nadat hij tijdens een discussie een vuistslag had gekregen. De dader werd maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel.

Lees ook: Geen celstraf voor man die MIVB-controleur doodsloeg

Belga, Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER