Aanleg woonbotenzone op Netekanaal begint maandag

Aanleg woonbotenzone op Netekanaal begint maandag

Aanleg woonbotenzone op Netekanaal begint maandag

Print
Lier - Waterwegen en Zeekanaal nv (W&Z) start op maandag 17 februari met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een woonbotenzone langs het Netekanaal in Lier.
"De zone tussen de Posthoornstraat en de Spekkestraat in Lier zal ongeveer 500 meter lang zijn en plaats bieden aan een tiental woonvaartuigen. Om het jaagpad (kanaaldijk) te vrijwaren van auto's zal de zone worden ontsloten via een aparte toegangsweg", zegt woordvoerder Kevin Polfliet.

"Aannemer Hye begint op 17 februari met voorbereidende werkzaamheden en op 24 februari starten dan de effectieve werken voor de aanleg van de nieuwe kade en de ontsluiting ervan. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Gedurende heel deze periode zal het jaagpad afgesloten blijven voor fietsers en wandelaars. De bewoners van de Posthoorn- en Spekkestraat worden door de aannemer persoonlijk over de werken geïnformeerd."

Voor de aanleg van de woonbootzone wordt vanaf maandag 24 februari de kanaaldijk tussen de Posthoornstraat en Ast afgesloten. Fietsers worden omgeleid via Posthoornstraat, Ring (R16), Berlaarsesteenweg en Ast (en omgekeerd).

Wie op het Netekanaal in Lier wil wonen, moet hiervoor contact opnemen met de afdeling Zeekanaal van Waterwegen en Zeekanaal NV.

Info: 03.860.63.21, www.wenz.be

Chris VAN ROMPAEY
Foto DVDV
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio