Moeder opgepakt op verdenking van moord op baby

Moeder opgepakt op verdenking van moord op baby

Moeder opgepakt op verdenking van moord op baby

Print
De moeder van de baby die donderdagnamiddag is doodgestoken in Brussel, is opgepakt op verdenking van moord en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het Brusselse parket. De vrouw heeft weliswaar nog geen duidelijke bekentenissen afgelegd. Ook de vader van het kind is ondervraagd, maar voorlopig zouden er geen aanwijzingen zijn dat hij bij de feiten betrokken is. Het koppel had nog een tweede, achtjarige dochter. Die is ook naar het ziekenhuis gebracht maar het is onduidelijk of ze gewond is of enkel in shock.

De moeder van beide kinderen bood zich donderdagnamiddag kort voor 17.00 uur aangeboden in het UZ Jette. "Ze had het meisje van anderhalf jaar bij", zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. "Het kind was al overleden en vertoonde verschillende steekwonden. De moeder was in een zeer verwarde toestand."

Het Brusselse parket werd onmiddellijk verwittigd en opende een gerechtelijk onderzoek voor moord. Parket en onderzoeksrechter stapten donderdagavond nog af, samen met het gerechtelijk labo en en wetsarts. Waar die afstapping plaatsvond, kon het parket niet verduidelijken. "Het is nog niet duidelijk waar de feiten precies hebben plaatsgevonden", aldus het parket. "De moeder had een officiële woonplaats maar mogelijk verbleef ze daar niet."

Ook rond de verhouding met de vader van haar kinderen bestaan nog vraagtekens, maar volgens het parket lijkt het er in eerste instantie niet op dat daar een eventueel motief voor de feite moet worden gezocht.

Het koppel had nog een tweede dochter, die acht jaar oud is. Ook dat meisje is in het ziekenhuis geweest, maar het parket kan niet verduidelijken of ze erbij was toen de moeder zich aanbood of later is overgebracht. Het kan evenmin meedelen of het meisje gewond is.

Belga, Archieffoto

.

Nu in het nieuws