Flipkens bezoekt buurman Boonen in Qatar

Wilfried Peeters kon donderdag in de volgwagen van Omega Pharma-Quick-Step probleemloos plat Mols praten. De ploegleider had immers Kirsten Flipkens naast zich zitten. De tennisvedette kwam dorpsgenoot Tom Boonen aanmoedigen.

drombouts

Flipper maakte van de nood een deugd. De vroege uitschakeling in het tornooi van Doha gaf haar de kans om voor het eerst boezemvriend Tom Boonen live aan het werk te zien in de Ronde van Qatar.

De twee zijn voor elkaar meer dan collega-topsporters. "Mol komt supporteren voor Mol", lachte Flipkens. "Ik ken Tom al heel lang en ik denk dat hij niet meer dan een kilometer van mijn voordeur woont. We schieten gewoon heel goed met elkaar op. Hij is speciaal voor mij vroeger uit Calpe vertrokken om de trofee van Sportvrouw van het Jaar te overhandigen. Dat net hij dat deed, betekende heel veel voor mij. Dan is het een klein moeite om hem vandaag aan te moedigen."

Vaststelling: het leven van een toptennisser verschilt niet veel van dat van een wielrenner. "Ik zie veel gelijkenissen: slapen, ontbijten, soigneren, wedstrijd, eten, slapen. Met misschien dit verschil dat renners toegankelijker zijn dan wij. Ik wist niet waaraan ik mij moest verwachten en dan is het grappig om zien dat zij zich hier omkleden in de auto. Ik was ooit in de Tour op bezoek en daar verliep het precies toch iets hectischer."

Lees meer in uw vrijdagkrant.

GVDL

Foto GvA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Kirsten Flipkens

Meer sportnieuws