Niet iedereen blij met project van 47 woningen

Niet iedereen blij met project van 47 woningen

Niet iedereen blij met project van 47 woningen

Print
Heist-op-den-Berg - In Schriek zal in de buurt van de Tulpenstraat en Narcisstraat een nieuwe verkaveling aangelegd worden van 47 woningen. Maar niet iedereen ziet het grote project graag komen en er zijn vragen over de parkeerdruk.

De gemeenteraad keurde het stratentracé voor wat de Notelaarlei, de Kapelheide en het Schietboomplein zal heten. Ze komen in een binnengebied te liggen in de buurt van de Hoogstraat, Ommeweg en Leuvensebaan. Het extra verkeer zal via de bestaande Tulpenstraat en Narcisstraat geleid worden. Voor de bewoners in de twee kleine straatjes betekent dat een aanzienlijke extra verkeersdrukte. Voor Myriam Van Mol is dat ontoelaatbaar. "Ik vrees voor heel veel verkeer. Ik ben hier zeventien jaar geleden komen wonen voor de rust en ik heb hier altijd graag gewoond. Nu is dat gevoel weg. In plaats van uit te kijken op een groene weide en prachtige bomen, zullen we binnenkort op een volledig volgebouwd gebied kijken", klinkt het.

De ongeruste vrouw diende tevergeefs bezwaarschriften in en heeft haar buren al gealarmeerd. Toen de gemeenteraad eerder deze week het plan goedkeurde, kon Myriam zich helemaal niet meer inhouden. "Ik ben naar de zitting gegaan en heb geroepen dat ze dan maar heel de gemeente moesten verkavelen. De burgemeester heeft dan gedreigd om me buiten te zetten omdat je niet mag spreken als publiek. Ik wist dat goed genoeg, maar ik moest toch iets doen? En als het niets heeft uitgehaald, dan heb ik toch maar mijn gedacht gezegd." De vrouw is van plan om ook bij de deputatie nog beroep aan te tekenen tegen het project.

Ook vanuit de oppositiepartijen werd er bezorgdheid geuit over het project van ontwikkelaar Matexi uit Waregem. "Er gaat te weinig parking zijn voor alle bewoners", voorspelde Katleen Vantyghem van N-VA. "Het gebied is laaggelegen. Daar kunnen ook nog problemen van komen", zei Jan Baestaens van ETA dan weer. Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V) is met al die elementen rekening gehouden en leveren ze geen problemen op. "Dit wordt een mooie verkaveling nabij het centrum. De aanleg wordt trouwens zo gerealiseerd dat er geen risico bestaat op sluikverkeer", aldus de schepen.

Bert Provoost

Foto Dirk Vertommen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio