Slachting dreigt nu ook voor tweede Deense giraf

Slechts enkele dagen na de publieke verontwaardiging rond de slachting van de giraf Marius in Kopenhagen, overweegt nu ook een tweede Deense dierentuin een giraf te laten inslapen. Dat meldt het Deense nieuwsagentschap Ritzau.

tjansen

De Deense zoo Jyllands Park zegt dat het mogelijk een van zijn giraffen moet doden, die toevallig ook Marius heet. De zoo wil immers plaats maken voor een vrouwelijke soortgenoot. "Momenteel hebben we al een mannelijke giraf, Elmer", zegt medewerker Janni Lojtved Poulsen. "We kunnen geen twee mannetjes en een vrouwtje onderdak geven, dan gaan de dieren vechten".

Andere plaats

De zoo wil eerst nog zoeken naar een andere plaats voor de giraf, maar oordeelt dat giraffen in de beste omstandigheden moeten kunnen leven. "Als we Marius naar een andere plaats brengen, zal hij in een slechtere omgeving leven en kan hij niet kweken. We denken niet dat die toestanden oké zijn."

Kopenhagen

Enkele dagen geleden werd in de zoo van Kopenhagen een giraf voor de ogen van het publiek ontleed. Sommige delen van het karkas werden aan de leeuwen gevoerd. Andere delen werden naar onderzoeksprojecten in Denemarken of het buitenland gestuurd. De genen van die giraf waren al voldoende vertegenwoordigd in het internationaal kweekprogramma, waardoor hij overbodig werd. Over die slachting ontstond veel ophef.

Lees ook: Gezonde giraf uit zoo van Kopenhagen afgemaakt

TJ, Foto: Archief

MEER OVER Kopenhagen