Josse De Pauw en Hilde Van Mieghem in Franse thriller over diamantsector

Josse De Pauw en Hilde Van Mieghem in Franse thriller over diamantsector

Josse De Pauw en Hilde Van Mieghem in Franse thriller over diamantsector

Print
Deze zomer vinden in Antwerpen de opnames plaats voor Diamant Noir. Het verhaal van de Frans/Belgische thriller draait rond een familie in de diamantsector. Hilde Van Mieghem en Josse De Pauw spelen belangrijke rollen.

Diamant Noir is het langspeelfilmdebuut van Fransman Arthur Harari. In de film beschuldigt Pier Ulmann zijn familie, actief in de Antwerpse diamantsector, van de miserie waarin zijn pas overleden vader heeft geleefd. Om wraak te nemen trekt hij naar Antwerpen om er ogenschijnlijk te sympathiseren met zijn familieleden. Maar zijn eigenlijke bedoeling is een fortuin aan diamanten te stelen. De film bevat elementen uit thriller, familiedrama en 'heist'-films, met een grote kraak als centraal gegeven.

De Vlaamse coproducent - naast het Franse Les Films Pelléas - is Savage Films, het productiehuis van Bart Van Langendonck dat met Rundskop internationaal potten brak, maar steeds nadrukkelijker over de grens kijkt. Voor Diamant Noir wordt een beroep gedaan op geld dat via de tax shelter-maatregel wordt ingezameld. Ongeveer één derde van het budget van 3,6 miljoen euro is Belgisch. "Het gevolg is dat ook in de technische ploeg veel Belgen werken", zegt Van Langendonck.

Op het scherm leidt dat tot herkenbare Vlaamse gezichten. Josse De Pauw wordt een nonkel, Hilde Van Mieghem is de moeder van de Antwerpse familie. Ook in kleinere rollen duiken Vlaamse acteurs op. Een andere bevestigde naam is de jonge Franse acteur Niels Schneider. Enkele bekendere namen worden later nog aan de cast toegevoegd.

Stef Vanwoensel
Foto JVDP

MEEST RECENT