Nationale voetbalploeg Kosovo debuteert op 5 maart

Print
Nationale voetbalploeg Kosovo debuteert op 5 maart

Nationale voetbalploeg Kosovo debuteert op 5 maart

De nationale voetbalploeg van Kosovo zal op 5 maart zijn eerste wedstrijd spelen onder supervisie van de wereldvoetbalbond FIFA. In de stad Mitrovica zullen de Kosovaren het opnemen tegen Haïti. Dat kondigde de Kosovaarse voetbalbond (FFK) woensdag aan.

Echte toppers spelen vooralsnog niet voor Kosovo. De bekendste spelers zijn actief bij het Italiaanse Chievo Verona: doelman Samir Ujkani en middenvelder Perparim Hetemaj. Maar ook Manchester United-middenvelder Adnan Januzaj (foto), die ook voor de Rode Duivels kan kiezen, is selecteerbaar.

Kosovo is geen lid van de FIFA. Het land speelde eerder wel al vriendschappelijke wedstrijden, tegen landen als Malta of Monaco, die niet erkend worden. Op 13 januari jongstleden besloot de FIFA om de Kosovaren toe te staan officiële oefenmatchen af te werken tegen landen die lid zijn van de wereldvoetbalbond. Die toestemming kwam er op uitdrukkelijke vraag van Fadil Vokrri, voorzitter van de Kosovaarse bond. Daarmee is Kosovo nog steeds geen lid van FIFA of UEFA, maar het is wel een stap in de goede richting.

Belga, Foto EPA