Bewoners van Huize Monnikenheide exposeren kunst in Europees parlement

Print

Bewoners van Huize Monnikenheide exposeren kunst in Europees parlement

Zoersel -

Acht volwassen personen met een beperking van Huize Monnikenheide (Zoersel) stellen nog tot en met 13 februari schilderijen en tekeningen tentoon in het Europees parlement in Brussel. Hun kunst valt in de smaak van de zowat zesduizend mensen die er werken.


De exposanten maken deel uit van het schildersatelier van Monnikenheide. Ze werken er onder de leiding van Peeters

Eén voormiddag per week krijgen geïnteresseerden de kans om zich in dat atelier creatief te uiten. "Ik werk rond thema's, maar laat hen vaak ook vrij om zelf iets uit te werken. Sommigen onder hen hebben intussen al een eigen stijl ontwikkeld, zodat je echt wel kan spreken van kunst in de ware zin van het woord. Daarom verdienen ze terecht een plaats in het Vlaams parlement", getuigt zij.

De werken van de acht kunstenaars werden door alle bezoekers met veel lof bedacht. De aanwezige exposanten Fons Wuyts, Isabelle Van Hasselt, Roger De Paradé en Ludo Schuermans genoten zichtbaar van de internationale belangstelling.

De andere exposanten Karen Driessen, Philip Lenaerts, Leona Sturm en Magdalena Simons konden om emotionele en andere redenen niet aanwezig zijn op de vernissage. Hun verdiensten zijn er echter niet minder om.

JAN VORSSELMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio