Volg een flirtcursus op de trein

Op de trein tussen Amsterdam en Maastricht pakt de Nederlandse Sporen (NS) twee dagen voor Valentijn uit met een flirtcursus. Flirtcoach Esther Popelier geeft workshops over hoe jij die speciale persoon voor je kan winnen. Dat schrijft NOS.

dbervoets

Esther Popelier heeft een eigen coupé in de trein, de 'Social Coupé'. De Social Coupé is de tegenhanger van de stiltecoupé. De stiltecoupé bestaat al van 2003 en je mag er geen onvermijdbaar geluid maken. Er mag dus niet gepraat of gebeld worden.

"Geen te hoge verwachtingen"

In de Social Coupé zal Popelier iedereen die wil, vertellen hoe je het beste kan flirten. Populier benadrukt wel dat flirten op de trein niet gemakkelijk is. Een goede flirt vraagt tijd en de kans bestaat dat je medereiziger moet uitstappen. Ze raadt dan ook aan geen al te hoge verwachtingen te hebben van je treinflirt.

Popelier zal antwoord geven op de meest voor de hand liggende vragen. Wat doe je na het eerste oogcontact? Na het eerste oogcontact komt de non-verbale communicatie, straal zelfvertrouwen uit en kom aantrekkelijk over. Hoe verleid je die ene persoon? Volgens Esther moet jij iets doen om een behoefte van de ander te vervullen. Als je iemand wil verleiden, is tweerichtingsverkeer heel belangrijk. De tegenhanger van de stiltecoupé laat zien hoe leuk ontmoetingen op de trein kunnen zijn.

1 op 4 flirt op de trein

De NS deed voor Valentijnsdag een onderzoek naar flirten op de trein. Daaruit bleek dat een kwart van de reizigers wel eens flirt op de trein. 3 procent zou er zelfs een echte relatie aan overhouden. De NS kwam met het initiatief van de flirtcoach omdat ze wil dat er meer geflirt wordt op de treinen.

Valentijnsrit

Bij de NMBS zijn ze ervan overtuigd zijn dat hun klanten geen flirtcursus nodig hebben. Wel biedt ze voor Valentijn een Valentine Duo Deal aan. "Voor al wie het flirten al resultaat opleverde, bieden we op 14 februari een heen- en terugbiljet voor 14 euro aan, enkel te koop via internet, waarmee je je geliefde gratis kunt meenemen", vertelt Leen Uyterhoeven van de NMBS.

Kun je die ene persoon waar je oogcontact mee had, niet uit je hoofd zetten? Dan kun je altijd nog een oproep doen op de Facebookpagina 'Hartstocht in de Trein'.

DIBE

Foto PN

Vastgoed

Jobs in de regio