Achteruitgang station tijdelijk afgesloten

Print

Achteruitgang station tijdelijk afgesloten

Mechelen - De achteruitgang van Mechelen-centraal is vanaf vrijdag 20 uur een tiental dagen afgesloten. Een tijdelijke trapconstructie moet ervoor zorgen dat reizigers toch veilig en comfortabel tot op de perrons geraken. Minder mobiele reizigers nemen best de hoofdingang.
De afsluiting moet de aannemer in staat stellen om de constructie van diepwanden voor de stationsparking te voltooien. Tegen midden maart moeten die wanden helemaal klaar zijn. "Het sluitstuk bevindt zich aan de achteringang naar de perrons. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen voorbijgangers toelaten", zegt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging.

De projectleiders hebben aan de aannemer gevraagd om voor een tijdelijke oplossing te zorgen. Dat wordt een trapconstructie die naar perron tien leidt. Vanaf vrijdag 14 februari 20u is ze toegankelijk, en dat ze zal wellicht in gebruik blijven tot maandag 24 februari om 5u. Alhoewel het om een tijdelijke constructie gaat, wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid. Het gaat meer bepaald om een erg robuuste en brede metalen constructie, met stevige leuningen en tussenplatformen. Het ruwe oppervlak van de trappen moet uitglijden voorkomen", stelt Van Camp.

SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio