1/2

Restaurateur gezocht voor toeristische wegwijzers

De Stedelijke Musea Mechelen zijn op zoek naar een restaurateur om de toeristische wegwijzers op een duurzame manier te restaureren. "Wij hopen dat tegen de zomer de eerste opnieuw aan het Schepenhuis staat", zegt schepen van Toerisme Frank Nobels (m+).

De opvallende toeristische wegwijzers waren gedurende vele jaren een vertrouwd beeld in de binnenstad. Jammer genoeg lijden ze erg onder weersomstandigheden. Bijgevolg liggen de stukken sinds 2010 weer opgeborgen in het stadsmagazijn. Het blijkt niet evident om iemand te vinden die de wegwijzers kan herstellen. "Wij werken hard aan een oplossing. We zijn op zoek naar een specialist die de wegwijzers op een duurzame manier kan behandelen, zodat ze beter bestand zijn tegen het weer en langer kunnen blijven staan", vertelt Bart Stroobants, waarnemend hoofdconservator van de Stedelijke Musea.

De laatste opknapbeurt van de wegwijzers dateert van 2006. Begin 2007 werden de replica's in polyester opnieuw in het straatbeeld geplaatst, onder het goedkeurend oog toen nog van 'mijnheerke De Vos'. Wijlen Vic De Vos (97) was leerkracht in het voormalige Stedelijk Instituut voor Technisch Onderwijs (SITO) en na zijn uren vervaardigde hij in 1954 de eerste toeristische wegwijzers voor de stad. Aanvankelijk in lindehout en vervolgens in eikenhout omdat de eerste houtsoort te poreus bleek. De huidige zijn van polyester.

SVH
Archieffoto Joris Herregods
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio