Boonen: "Ik word betaald om te winnen"

Boonen: Ik word betaald om te winnen

Boonen: "Ik word betaald om te winnen"

Print
Voor wie nog twijfelde: Tom Boonen is helemaal terug. De kopman van Omega Pharma - Quick-Step spurtte Maandag in de Ronde van Qatar met een kaduke fiets de overgebleven concurrentie alsnog op lengtes.

"Toch vreesde ik dat ik niet zou meespurten", zegt de Kempenaar. "Op een kilometer of drie van de finish reed ik vol in een put. Gevolg: twee wielen kapot en mijn zadel uit de haak. Ik heb mijn remmen opengezet en heb die laatste rotonde genomen met de ogen dicht zonder te remmen. Daarna was het gewoon volgen tot op de streep."

Voor Boonen was het de eerste seizoenzege, zijn laatste winst dateerde van 21 juli vorig jaar toen hij in Engis de tweede rit van de Ronde van Wallonië won. "Ik dacht dat ik keicontent zou zijn maar hield het rustig", blijft Boonen nuchter. "Ach, dat winnen! Ik word ervoor betaald, hé. Maar als ik Qatar zonder zege had moeten verlaten, dat had voor mij weinig verschil gemaakt. Maar die vragen die nergens over gaan - wanneer win je? - stoppen nu wel. En dat zorgt voor extra rust."

Niet dat Boonen extra rust nodig heeft. "Na Argentinië wist ik al dat het goed was. Maar ik blijf rustig. Qatar is nog geen examen, gewoon een volgende stap in mijn voorbereiding. Oman is de volgende stap. Daarna hoop ik naar huis te gaan met het gevoel dat ik klaar ben voor het voorjaar en dat ik hooguit nog een beetje moet schaven. En met wat ik nu voel, zit ik gewoon op schema. Al die krachttrainingen van de afgelopen maanden hebben gerendeerd."

GVDL

Foto EPA

Meer sportnieuws