CD: Deeper well-  Neeka (***)

CD: Deeper well-
Neeka (***)

CD: Deeper well-
Neeka (***)

Print
Hitlijsten waren nooit het doel van Ilse Govaerts, in muzikale middens bekend als Neeka. Liever schaaft de Lierse aan liedjes die indruk maken in kleine details, een proces dat over een periode van vijftien jaar slechts vijf albums opleverde.
Op dat vijfde, Deeper Well, liet Neeka zich af en toe bijstaan door het Leuvense duo Float Fall en werd op de producersstoel Niek Meul één keer afgelost door zijn Das Pop-collega Bent Van Looy. Doe daarbij de bas van Monsieur Paul (Triggerfinger) en backing vocals van Geppetto & The Whales, en een flinke hap van de Vlaamse popscene verzamelde voor dit integere singer-songwriteralbum.

Neeka's liefde voor Joni Mitchell en Susanne Vega is bekend (ze . in nog Radio 1)... en schijnt ook hier weer door. In sommige songs herken je die weerbarstige ritmes die ook bij Vega opdoken sinds haar liaison met Mitchell Froom. Zoals haar voorgaande cd's is ook Deeper Well een groeiplaat, die met elke beluistering mooier wordt. En als de hitlijsten niet volgen, hebben zij een probleem.

SV
(ons oordeel: ***)

MEEST RECENT