Jorik Hendrickx bereidt in de luwte olympisch debuut voor

Jorik Hendrickx bereidt in de luwte olympisch debuut voor

Jorik Hendrickx bereidt in de luwte olympisch debuut voor

Print
In de luwte van al het schaatsgeweld bereidt kunstschaatser Jorik Hendrickx zich ondertussen voor op zijn debuut op de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji.

Maandag werkte hij onder goedkeurend oog van zijn coach Carine Herrijgers alvast een goeie training af. Donderdag staat in het Iceberg Skating Palace de korte kür bij de mannen op het programma. Als hij daarin de top 24 haalt - er zijn 30 starters - maakt hij vrijdag zijn opwachting in de vrije kür.

Hendrickx is met zijn eenentwintig jaar de benjamin in de zevenkoppige Belgische selectie en mist dus nog wat ervaring om aan de boorden van de Zwarte Zee potten te breken. Hij zakte dan ook met beperkte ambities naar Sotsji af. "Ik wil op de eerste plaats zoveel mogelijk ervaring opdoen en beschouw deze Spelen als een leerschool. Over vier jaar moet een top acht-plaats in Zuid-Korea tot de mogelijkheden behoren", verklaarde de kunstschaatser uit Arendonk vlak voor zijn afreis naar Rusland.

Nochtans lijkt Hendrickx zijn beste vorm in de benen te hebben. Op de Europese kampioenschappen in Boedapest dwong hij vorige maand met een knappe negende plaats zijn selectie af. Maar op de Spelen zal de concurrentie nog van een ander niveau zijn.

Bij de mannen start de Canadese drievoudige wereldkampioen Patrick Chan als topfavoriet. De Spaanse Europese kampioen Javier Fernandez, de amper negentienjarige Japanner Yuzuru Hanyu en de Kazach Denis Ten lijken zijn belangrijkste uitdagers te worden. Ook de Russische vice-olympische kampioen Evgeny Plushenko hoopt op 31-jarige leeftijd nog één keer te toveren op het ijs.

Belga

MEEST RECENT