Boonen en co rijden alles plat in Qatar

Print
Tom Boonen heeft de tweede rit in de Ronde van Qatar gewonnen. De Belg won de spurt van een uitgedund peloton na een waaierrit die gedomineerd werd door zijn ploeg Omega Pharma-Quick-Step. Boonen haalde het voor de Deen Michael Mørkøv en Jurgen Roelandts.

De Nederlander Niki Terpstra, ploegmaat van Boonen en zondag winnaar van de openingsrit, blijft aan de leiding. Hij ziet zijn voorsprong op Roelandts wel slinken tot 5 seconden. Boonen is derde op 14 seconden.

Wind

De wind eiste de hoofdrol op in de tweede rit en het peloton viel vaak uiteen. De beslissende ontsnapping kwam er op 50 kilometer van het einde met onder meer de voltallige ploeg van Omega Pharma-Quick-Step. Onder meer Fabian Cancellara en André Greipel hadden de slag gemist.

Boonen en zijn ploegmaats hadden de wedstrijd onder controle, maar dat probeerden Boom en Wagner van Belkin te dwarsbomen. Boom werd in de laatste kilometer gegrepen waarop Boonen overtuigend naar de zege sprintte.

"Heel blij"

Voor Boonen was het al zijn 21e etappezege in Qatar. Hij won de rittenkoers ook al vier keer.

"Ik ben heel blij met dit resultaat", verklaarde Boonen achteraf. "Deze wedstrijd brengt me altijd geluk. Het is na de Ronde van San Luis mijn tweede koers van het seizoen en ik heb al een zege op zak. Zeker na zo'n zware rit van vandaag doet dat veel deugd."

Morgen/dinsdag staat de derde rit op het programma, een individuele proef tegen de chrono over 10,9 km op het Lusail Circuit. De dertiende editie van de Ronde van Qatar eindigt vrijdag.

Foto's Yuzuru SUNADA

Meer sportnieuws