Diamantlaarsjes van 2,4 miljoen euro komen naar Antwerpen

Print

Diamantlaarsjes van 2,4 miljoen euro komen naar Antwerpen

Antwerpen - De komende twee weken zijn in Antwerpen twee kalfslederen laarzen te zien die met bijna 39.000 diamanten bezet zijn. De laarzen, een maatje 39, dienen om de link tussen Antwerpen en de diamanthandel, alsook het toekomstige Antwerpse museum voor diamant en zilver in de kijker te zetten.

Vorig jaar werden de laarsjes, met 1.527 karaat (ofwel 305 gram) diamant en 4,7 kilogram goud erop, in Hongkong voorgesteld tijdens de handelsmissie in aanwezigheid van koningin Mathilde. De provincie Antwerpen haalde het paar naar Antwerpen, waar ze nu beveiligd opgesteld staan in het Diamantpaviljoen aan het MAS.

2,4 miljoen euro

Het paar laarsjes heeft een waarde van 2,4 miljoen euro en de diamanten werden aangeleverd door het Antwerpse bedrijf Diarough. Inspiratie voor het ontwerpersduo An Vandevorst en Filip Arickx waren Chinese lotusschoentjes. Op die manier ontmoeten mode en diamant elkaar, twee domeinen waarmee Antwerpen zich graag in de verf zet.

De passage van de laarzen kadert in de komst van een nieuwe diamant- en zilvermuseum dat wellicht in het voorjaar van 2016 geopend zal worden in de Antwerpse Suikerrui. Door werken aan de Zoo en de Koningin Elisabethzaal moest het vorige provinciale Diamantmuseum op het Astridplein sluiten. "We zijn fier dat deze laarzen naar hier komen", zegt provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). "Er is nood aan een nieuw museum met een nieuw verhaal voor de stad, zowel voor zilver als diamant".

De laarsjes zijn vanaf dinsdag 11 tot en met zondag 23 februari door het grote publiek te bezichtigen.

Foto's Artur Eranosian

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio