"Toestand David Destorme evolueert gunstig"

Toestand David Destorme evolueert gunstig

"Toestand David Destorme evolueert gunstig"

Print
KV Mechelen heeft maandagvoormiddag tijdens een persconferentie een stand van zaken gegeven over de gezondheid van David Destorme. De middenvelder heeft een klaplong en zware inwendige kneuzingen, maar zijn toestand evolueert gunstig.

Destorme had zondagochtend een zwaar verkeersongeval in Sint-Gillis-Waas. Zijn wagen ging over de kop nadat de middenvelder in slaap viel en van de weg raakte. Destorme moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Hij heeft geen levensbedreigende letsels. Een delegatie van KV Mechelen zakte zondagochtend meteen naar het ziekenhuis af om Destormes echtgenote Corinne bij te staan.

"Ik heb me meteen over zijn medische toestand geïnformeerd", zegt clubarts Robin Vanhoudt. "Het evolueert gunstig. David heeft een klaplong aan de rechterkant, maar die herstelt goed. Hij heeft ook verschillende inwendige kneuzingen en kneuzingen in het aangezicht. Momenteel bevindt hij zich op de afdeling intensieve zorgen maar deze zal hij spoedig mogen verlaten."

Voor de spelers van KV Mechelen is het ongeval een zware klap. Maandagmorgen werden ze door trainer Frank Vercauteren toegesproken. "Vercauteren zei: denk aan David, geef dit een plaats en sluit daarna het hoofdstuk af. Focus terug op de trainingen en de wedstrijden", aldus persverantwoordelijke Dirk Van de Sande.

Wellicht zit het seizoen voor de 34-jarige Destorme erop. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract bij KV Mechelen ten einde. Toch noemt voorzitter Johan Timmermans het te vroeg om nu al contractbesprekingen te voeren. "Wij laten David zeker niet vallen als blijkt dat hij dit seizoen niet meer aan spelen toe komt. Over contracten spreken is nu niet aan de orde."

Foto Belga: (vlnr) Politie-inspecteur Dirk Van de Sande, Malinwa-voorzitter Johan Timmermans en ploegarts Robin Vanhoudt.
BELGA

MEER VOETBALNIEUWS