Emmy Kids Award voor 'Mijn kunst is top!'?

Emmy Kids Award voor 'Mijn kunst is top!'?

Emmy Kids Award voor 'Mijn kunst is top!'?

Print
Commedian en presentator Adriaan Van den Hoof mag vanavond misschien een internationale Emmy Award in ontvangst nemen voor het Ketnetprogramma 'Mijn kunst is top!'. De productie van De Mensen is genomineerd voor een Emmy Kids Award in de categorie non-scripted entertainment. De prijs wordt vanavond uitgereikt in New York.

In totaal werden er 79 programma's ingezonden, 'Mijn kunst is top!' was daarvan al bij de beste vier. Het programma van De Mensen zal het opnemen tegen een Zweeds, Japans en een Brits programma. Het productiehuis kreeg van de beste inzendingen al twee programma's te zien. "Wij zijn beter", luidt het.

"Vorige week kreeg onze producer een telefoontje van de organisatie van de Emmy's om te vragen hoe mijn naam uitgesproken wordt. Toen werd ik zenuwachtig en drong het tot mij door dat ik naar de VS zou vertrekken voor iets wat ik maar één keer ga meemaken in heel mijn leven", zegt Adriaan Van den Hoof in De Standaard.

Goochelen

Van den Hoof daagt in elke aflevering van 'Mijn kunst is top!' een bv uit in verschillende kunstdicsiplines. Zo ging hij al goochelen, ballet dansen, tekenen, rappen en volksdansen. Het programma werd ook genomineerd voor de EBU Creative Forum Awards 2012 in de categorie Best Public Service Format en voor de Prix Europa 2012 in de categorie TV Market Place of Innovation.

Bekijk hier hoe Adriaan Van den Hoof vertelt over zijn programma.

JaVL

Foto RR

.

Nu in het nieuws