Voetbalwedstrijd stilgelegd na klap in gezicht van scheidsrechter

Print
Keerbergen - De voetbalwedstrijd in vierde provinciale E tussen SC Keerbergen en Vilvoorde-Koningslo werd zaterdag vroegtijdig afgefloten na een geval van agressie.

“In de eerste helft en net na de rust had de tegenstrever al twee rode kaarten moeten incasseren”, legt de Keerbergse voorzitter Philip Van Hout uit. “De reservedoelman had al tussen de palen moeten plaatsnemen. Het geval van agressie gebeurde in een fase dat SC net een penalty had gekregen en met 3-1 voor stond. Toen een van de onzen daarop uitbrak naar de goal werd hij neergemaaid. Toen bleek dat de bezoekers een derde rode kaart zouden krijgen, mengde de doelman zich in de discussie. Zijn stoppen sloegen door en hij gaf de ref een klap in het gezicht.”

Die ging door de knieën, krabbelde terug recht en floot de wedstrijd af. “We hebben hem aangeraden klacht neer te leggen bij de politie.” Voor de ploeg uit Keerbergen was dit de eerste keer dat dergelijk geweld zich voordeed.

De 28-jarige scheidsrechter uit Aarschot is lid van de Vriendenkring Scheidsrechters Demerstreek en heeft zeven jaar ervaring. “De speler heeft mij met beide handen in het aangezicht geduwd”, aldus het slachtoffer. “Vandaag ben ik bij de dokter geweest ter controle, gelukkig zonder veel erg. De klacht bij de politie houd ik in beraad. De gevolgen voor spelers en ploeg zijn in handen van de voetbalbond. Ik had gehoopt het uit te praten maar dat is blijkbaar niet gelukt.”

CDBR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio