Vlaams Belanger lacht met inbraak bij Kris Peeters

Vlaams Belanger lacht met inbraak bij Kris Peeters

Vlaams Belanger lacht met inbraak bij Kris Peeters

Print
Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) werd zaterdagavond het slachtoffer van een woninginbraak. Op het moment dat Peeters op restaurant zat sloegen inbrekers toe in zijn woning in Ruisbroek (Puurs) en stolen een grote hoeveelheid juwelen. Op veel compassie hoeft de CD&V'er niet te rekenen vanuit bepaalde politieke kringen. Zo grijpt Vlaams Belang het incident aan om zich te profileren op het veiligheidsthema.

Tom Van Grieken, die bij de verkiezingen de 2de plaats op Antwerpse lijst voor het Vlaams parlement zal bekleden, bewerkte het campagnebeeld van de minister-president. Daarop staat de vraag te lezen: 'In welk Vlaanderen wil u leven?'. Tom Van Grieken beantwoordt die ietwat retorische vraag met de knipoog: 'in een Vlaanderen zonder inbraken, Kris! Daarom stem ik Vlaams Belang.'

Lees ook: Inbrekers stelen juwelen bij Kris Peeters

De woning van Kris Peeters in de Kaardijkstraat in Ruisbroek (Puurs) is zwaar beveiligd, maar dat schrok de inbrekers niet af. Terwijl het alarm heel de buurt opschrikte doorzochten de inbrekers de hele woning en gingen er vandoor met een grote hoeveelheid juwelen. "Het gaat vermoedelijk om een rondtrekkende daderbende die incalculeert dat het alarm zal afgaan", stelt de politie. "Zware jongens met andere woorden. Geen idee of ze wisten bij wie ze aan het inbreken waren." Volgens een buurvrouw is er een heuse plaag van inbraken in de buurt.

MEEST RECENT