Sven Kramer zegt mogelijk af voor 1.500 meter

Sven Kramer zegt mogelijk af voor 1.500 meter

Sven Kramer zegt mogelijk af voor 1.500 meter

Print
De Nederlandse schaatsvedette Sven Kramer laat de 1.500 meter op de Olympische Winterspelen in Sotsji mogelijk links liggen. Dat vertelde hij maandag na afloop van de ochtendtraining.

"De 10 kilometer is het belangrijkste voor mij", aldus Kramer, die zaterdag de 5 km won. "Die afstand wil ik winnen. Ik twijfel daarom steeds meer of ik de 1.500 meter wel moet rijden. Dit is hoe ik er nu over denk. Wanneer ik een definitief besluit neem, weet ik nog niet."

Indien Kramer forfait geeft, is dat alvast goed nieuws voor Bart Swings. Die mikt in Sotsji immers voluit op de 1.500 meter, in principe zijn beste afstand. Zaterdag toonde Swings al zijn topvorm door vierde te worden op de 5 km.

Volgens Gerard Kemkers, coach van Kramer, is zijn pupil ook op de 1.500 meter een medaillekandidaat. Nochtans werd hij op die afstand in 2006 (Turijn) pas vijftiende en in 2010 (Vancouver) dertiende.

"Alle afstanden waar hij start, kan hij met de besten meedoen. Hij moet dan wel een race 'uit het boekje' rijden. En dat lukt ook wel eens niet."

Kramer treedt zijn coach bij, maar benadrukt dat een mogelijke medaille op de 1.500 meter geen prioriteit is. "Als ik rijd, dan rijd ik om te winnen. Ik weet niet of ik een zilveren of bronzen medaille het allemaal wel waard vind, zo kort voor de 10 kilometer. Veel mensen zullen zeggen dat ik gek ben, maar dat is dan maar zo."

Foto PN
BELGA

MEEST RECENT