Antwerpen krijgt 550.000 euro voor aanpak kinderarmoede

Vlaams minister Ingrid Lieten (sp.a) trekt voor enkele steden en gemeenten geld uit om armoede bij kinderen van nul tot drie jaar aan te pakken. Antwerpen krijgt met 550.000 euro veruit het grootste bedrag toegekend. De stad is blij met het extra geld.

jatimmermans

Van de zestien steden en gemeenten die geld krijgen om kinderarmoede te bestrijden, gaat veruit het grootste bedrag naar Antwerpen. Op de tweede plaats staat Mechelen, dat 143.000 euro krijgt. Ook Zwijndrecht, Mortsel, Borsbeek, Boom en Willebroek krijgen bedragen tussen de 26.000 en 44.000 euro.

Voor het Antwerpse stadsbestuur is kinderarmoede een prioriteit, klinkt het op het kabinet van schepen Liesbeth Homans (N-VA). "Het geld is dus zeer welkom. We hebben meerdere mooie projecten lopen, zoals X-tra dat ouders opzoekt die de schoolrekening niet kunnen betalen en dus in financiële problemen zitten. Voor hen wordt dan een oplossing gezocht", zegt woordvoerder Michaël Lescroart.

X-tra is een van de maatregelen in het nieuwe stedelijke armoedebeleidsplan 2014-2018, dat focust op kinderarmoede. Antwerpen heeft 7.000 leefloners, van wie er 6.000 kinderen hebben. Eén op de vier kinderen in Antwerpen wordt geboren in een kansarm gezin.

MF

Foto: Ingrid Lieten

Foto TVG

Vastgoed

Jobs in de regio