1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gympies domineren Brabantse Kampioenschappen

Al verschillende jaren domineren de Gympies Keerbergen de Brabantse turnkampioenschappen in de hoogste categorie, het A-niveau. En ook dit jaar stond er geen maat op het Keerbergse turngeweld: in 4 van de 6 leeftijdscategorieën was De Gympies Keerbergen vertegenwoordigd, en in al die categorieën ging de club met de hoofdprijs lopen.

De Bruyn Chris

Balans: 4 gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille! In de voormiddag mochten de Miniemen 1 (°2003) de spits afbijten, en met een volledig Gympies-podium was de toon meteen gezet: Cato Fleurackers won Goud, Margaux Daveloose Zilver en Fien Vandeberg Brons. Lieze Verstreken greep met een vierde plaats net naast de prijzen.

In de namiddag verdedigde Emma Stok de Gympies in de categorie Benjamins (°2004). Ook zij gaf al haar concurrenten het nakijken en mocht het hoogste schavotje beklimmen: Goud! Tot slot kwamen de Miniemen 2 en de Beloften nog in actie: bij de Miniemen 2 (°2002) won Ines Gilson het Brabants kampioenschap en bij de Beloften (°2001) haalde Marthe Hoskens de 4e gouden plak en provinciale titel binnen, terwijl Sofie Van Den Borre er nog een zilveren plak aan toevoegde. Eindbalans: vertegenwoordigd in 4 van de 6 leeftijdscategorieën, en 4 keer de hoofdprijs!

Tel daar nog 2 zilveren en een bronzen medaille bij, en we kunnen met vertrouwen vooruitblikken naar de volgende uitdaging: de Vlaamse Kampioenschappen die op 22 maart opnieuw in Leuven plaatsvinden. Chris De Bruy

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio