Vader verdwijnt met kinderen: "We zaten in Plopsa Indoor"

Zaterdagavond is een zogenaamd ‘Child Alert’ afgekondigd voor een jongen (5) en zijn zus (8) uit Heers. De vader was vrijdag, na ruzie met zijn partner, spoorloos met hen verdwenen en had een afscheidsbrief achtergelaten.

tmas

Hoewel ‘Child Alert’ al drie jaar bestaat, was het nog maar de tweede keer dat het systeem in werking trad. Nog geen uur later werd het alarm ingetrokken omdat de drie terecht waren. “We zaten zaterdag in Plopsa Indoor en mijn gsm stond uit”, aldus de vader.

Het was de partner van D.V. die vrijdagavond de politie alarmeerde. Toen de vrouw rond 21u thuis in Heers aankwam, bleken D.V. en zijn twee kinderen - A.V. (8) en L.V. (5) - spoorloos. Het enige wat de papa had achtergelaten was een briefje waarop stond dat hij "zo niet meer verder wilde leven."

Hotel

Al na enkele minuten sijpelden bij de politie de eerste tips binnen. Verschillende getuigen hadden de grijze Citroën van D.V. rond iets na zessen op de Expressweg richting Sint-Truiden zien rijden. "Klopt", zegt D.V. "Ik was met mijn zoon en dochter op weg naar huis." Van een verdwijning was volgens de vader geen sprake. "Vrijdagmiddag ben ik door mijn partner de deur gewezen. Om te vermijden dat de kinderen getuige zouden zijn van nog meer geruzie, ben ik 's avonds met hen in Hasselt op hotel gegaan. 's Middags hebben we in de Quick geluncht, gevolgd door bezoekjes aan de cinema en Plopsa Indoor. De kinderen hebben de tijd van hun leven beleefd."

Rond 18u trokken D.V. en zijn kinderen weer naar huis. "Toen heb ik mijn gsm weer aangezet en mijn ex-schoonbroer op de hoogte gebracht. Van dat opsporingsbericht wist ik niets. Achteraf bekeken had ik natuurlijk de mama van de kinderen moeten verwittigen."

Lees ook: Vermiste kinderen uit Heers weer terecht

RuSt

MEER OVER Heers

Nu in het nieuws