Drie gewonden bij ongeval op E313

Bij een ongeval met een vijftal voertuigen op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven zijn drie personen gewond geraakt. Dat zegt de Antwerpse wegpolitie.

dvansant

Geen van de slachtoffers zou er al te erg aan toe zijn. De weg is sinds 9.30 uur opnieuw volledig vrij.

Het ongeval was een kop-staartaanrijding tussen een vijftal voertuigen op de rechterrijstrook. Een vrachtwagen die auto's transporteerde reed - vermoedelijk tijdens filevorming - rond 7 uur achteraan in op een bestelwagen, die vervolgens tegen een personenwagen terechtkwam. Ook een tweede vrachtwagen en nog een personenwagen raakten bij de aanrijding betrokken.

Aangezien zowat alle voertuigen getakeld moesten worden en de brandweer een inzittende van de bestelwagen moest bevrijden, nam het afhandelen van het ongeval heel wat tijd in beslag. Er ontstond een lange file met wachttijden tot meer dan een uur en ook de secundaire wegen raakten al snel overvol. Het verkeer over langere afstand, vanuit Hasselt naar Antwerpen of Gent, werd dan ook aangeraden om via Brussel om te rijden.

Om 9.30 uur was de brandweer klaar met het opkuisen van het wegdek en kon de snelweg opnieuw volledig vrijgegeven worden.

Foto BFM BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio