Living legendarische duivenmelkers wordt nagebouwd in museum

Het duivenkweekstation Natural in Sint- Antonius (Zoersel) gaat de living van de legendarische duivenmelkers Janssen uit Arendonk in zijn museum heropbouwen. Vorig jaar in april overleed Louis Janssen, de laatste van de vier broers, op honderdjarige leeftijd. Alles, van tapijt tot het schapenvelletje dat op de zetel lag, wordt gereconstrueerd.

dvansant

Het is de allereerste keer ter wereld dat het interieur van een duivenmelker een museum haalt.

De gebroeders Fons, Charel, Adriaan en Louis Janssen waren dan ook niet de eersten de besten. Ze genoten wereldwijd aanzien als geniaalste en succesvolste duivenmelkers op de korte afstand. Taiwanezen, Amerikanen, Chinezen, Japanners, oliesjeiks: de hele wereld zat in de living van de gebroeders Janssen, in de hoop een duif te kunnen kopen. Vermits ze nooit huwden, zijn er ook geen rechtstreekse afstammelingen.

Na de verhuizing van Louis naar het rusthuis werden de laatste 26 duiven verkocht. Die opbrengst: 556.140 euro. Het valt niet te becijferen hoeveel de broers de voorbije decennia verdienden aan de duivensport, maar toch bleven de eeuwige vrijgezellen altijd even eenvoudig van levensstijl. In plaats van een villa te bouwen, bleven ze heel hun leven in hun simpele huisje in de Arendonkse Schoolstraat wonen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen van maandag, blz. 5

Archieffoto W&F: Louis Janssen, de laatste van de vier broers, overleed vorig jaar. KRISTIN MATTHYSSEN

MEER OVER Arendonk

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio