Misdaadkoningin opgepakt in Spanje

Misdaadkoningin opgepakt in Spanje

Misdaadkoningin opgepakt in Spanje

Print
De Spaanse autoriteiten leverden vorige week de Chileense Emilia Leonor Ardiles Gagliano (43) uit aan ons land: het Antwerpse gerecht zocht deze vrouw voor haar leidende rol in ramkraken en inbraken in Deurne, Herentals, Wijnegem en het Nederlandse Zundert. Die dateren van april en mei 2013.

De bende van Gagliano voerde haar meest spectaculaire kraak uit in de nacht van 30 april op 1 mei in het Wijnegem Shopping Center. Daar reden gemaskerde mannen door de toegangsdeur met een pick-up, om die dwars door het winkelcentrum tot in de etalage van juwelier Versato te sturen. De buit was aanzienlijk en op hun vlucht strooiden de daders zelfgemaakte kraaienpoten uit de wagen. Vier achtervolgende politievoertuigen reden zich daarop lek.

Aan de ramkraken kwam een einde toen op 16 mei zes verdachten werden opgepakt. De leidster van de bende kon echter ontkomen en verschool zich maandenlang in de Noord-Spaanse stad Ourense, niet ver van de grens met Portugal. Daar sloeg een gespecialiseerde eenheid van de Spaanse politie de vrouw begin januari in de boeien. “De verdachte werd zopas overgeleverd aan ons land”, bevestigt Paul Van Tigchelt van het Antwerps parket. “Ze wilde nog geen verklaring afleggen.”

Archieffoto BFM: De ramkraak in het Wijnegem Shopping Center
SARE, SVN

Nu in het nieuws