David Destorme moet vrezen voor einde carrière

David Destorme moet vrezen voor einde carrière

David Destorme moet vrezen voor einde carrière

Print
De Belgische profvoetbalwereld leeft mee met de familie van David Destorme. De 34-jarige voetballer van KV Mechelen viel na een avondje stappen in dancing Carré in slaap achter het stuur en knalde met zijn wagen tegen een boom en in de gracht van de E34 ter hoogte van Sint-Gillis-Waas. Destorme bracht het er levend vanaf, maar moet wel vrezen voor het einde van zijn carrière.

Het mag een wonder heten dat Destorme levend uit het totaal verhakkelde wrak van zijn zwarte Mercedes werd gehaald. Hij belandde drie meter lager naast de snelweg, raakte een boom en kwam op zijn dak tot stilstand in een gracht. Gelukkig reed er een auto achter hem, zodat die bestuurder meteen de hulpdiensten kon verwittigen. De brandweer moest de hulp van een takelbedrijf inroepen vooraleer Destorme, die een uur in het wrak gekneld zat, bevrijd werd en met zware verwondingen afgevoerd naar het AZ Nikolaas.

Ingeklapte long

Destorme was nooit in levensgevaar, maar liep wel een ingeklapte long, een indrukkingsfractuur in de wervel en een hele reeks kneuzingen op. Het slachtoffer verbleef de hele dag op de intensieve zorgen, maar was bij bewustzijn en kon met zijn Nederlandse echtgenote praten. Ook zijn ouders, schoonouders en trainer Franky Vercauteren brachten hem zondag al een bezoekje.

Geen operaties

Destorme hoeft voorlopig geen operaties te ondergaan, maar zal maandenlange rust nodig hebben om te herstellen. Dit seizoen komt hij zeker niet meer in actie. Aangezien hij 34 is - in voetbaltermen de herfst van een carrière - wordt zelfs gevreesd dat hij nooit meer op het hoogste niveau zal voetballen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen van maandag

Foto GVA
STEVEN TUYLS, SOPHIE PYCKE

Meer sportnieuws