Extra geld voor strijd tegen kinderarmoede

Vlaams Minister Ingrid Lieten (sp.a) trekt voor enkele steden en gemeenten geld uit om armoede bij kinderen van nul tot drie jaar aan te pakken. Mechelen krijgt na Antwerpen het hoogste bedrag.

mceulemans

Het bedrag dat Mechelen krijgt is 142.000 euro. "Van steden verwachten we dat ze een lokaal netwerk voor kinderarmoede uitbouwen rond zowel werk, huisvesting, gezondheid, opvoeding, onderwijs als vrije tijd. Zo kunnen we niet alleen de kinderen maar het hele gezin uit de armoede halen. We hebben de steden nu een lijst bezorgd van allerlei mogelijke acties die al op verschillende plaatsen gebeuren: dat gaat van het ondersteunen van tienerouders via studenten vroedkunde, het toekennen van geboorte- of gezinspremies, aandacht voor kinderen die leven in een gezin met veel schulden, gratis maaltijden, het promoten van gezonde voeding, huiswerkbegeleiding tot taalstimulering. Ze kunnen zelf kiezen welke projecten ze uitwerken", aldus Lieten.

Schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) is blij met het aanzienlijke bedrag. "We hebben sinds vorig jaar in de vzw kinder- en tienerwerking de volledige werking op dat vlak in één organisatie gecentraliseerd. Dat heeft er voor gezorgd dat we heel performant kunnen werken. Het schepencollege moet beslissen naar welke concrete projecten dit extra geld zal gaan. Maar het lijkt me logisch dat deze vzw het extra budget zal kunnen gebruiken", aldus Geypen.

Bert Provoost, foto TVG

MEER OVER Ingrid Lieten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio