Mourinho: "Hazard was indrukwekkend"

Chelsea staat na zijn 3-0 overwinning thuis tegen Newcastle aan de leiding in de Premier League. Het team van coach José Mourinho telt na 25 wedstrijden 56 punten, dat is er één meer dan Arsenal en twee meer dan Manchester City.

jatimmermans

Rode Duivel Eden Hazard spreidde zaterdag nog maar eens zijn klasse tentoon op Stamford Bridge. Met een hattrick loodste hij Chelsea voorbij Newcastle. De sterke prestatie van Hazard ontging ook Mourinho niet, die de druk bij de eerste achtervolgers in de stand legt.

"We spelen goed, dat is al een tijdje zo. De spelers zijn in vorm en dat leidt natuurlijk tot goede resultaten. We staan aan de leiding in de stand en dat kunnen we niet verstoppen", sprak Mourinho na de match. Nadat hij vorige week Chelsea, dat volgens hem nog een team in opbouw is, vergeleek met een klein paard tegenover grote titelkandidaten Arsenal en Manchester City, relativeert hij nu die uitspraak. "Op dat verhaal moeten we niet meer terugkomen, maar ik neem mijn woorden niet terug. Wij weten waar we nu staan, en waar we terecht willen komen. Ons doel blijft top 4."

De grootste aandacht van de Portugees ging uit naar de prestaties van zijn eigen spelers. "Hazard was indrukwekkend, al speelde hij de laatste weken even sterk, met het enige verschil dat hij er nu drie binnenschiet."

Lees ook: Indrukwekkende Hazard zet Chelsea met hattrick aan kop

Foto AFP

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws