Landschapsarchitect wint ontwerp van VVV pleintje

VVV de Tasberg schreef vorig jaar, in samenwerking met het Karrenmuseum, de Kiekenhoeve en de Gemeente Essen, een wedstrijd uit voor een invulling van het pleintje voor en rond de Tasberg, de onthaalschuur en het Karrenmuseum en de Kiekenhoeve.

Tilborghs Margo

De uitslag van de wedstrijd werd woensdag 5 februari bekend gemaakt in vakantiehoeve Moerkantheide. Liefst zeven kandidaten stuurden een ontwerp in, maar het was Chris Dictus (37) die zijn ontwerp nu werkelijkheid ziet worden.

In totaal kwamen er zeven ontwerpen binnen. “Er waren originele ideeën bij maar die waren praktisch moeilijk uit te werken”, zegt Karel Vanden Bergh, voorzitter van VVV De Tasberg. “Zo vonden er enkele deelnemers dat er kippen moesten rondlopen op het pleintje, als verwijzing naar de Kiekenhoeve. Een erg leuk idee, maar praktisch moeilijk uitvoerbaar. Het ontwerp van Chris was het meest bruikbare en werd dan ook unaniem gekozen door de vier partijen: de Kiekenhoeve, het VVV, de gemeente en het Karrenmuseum."

Centraal infopunt

Het pleintje dient als centraal infopunt voor de erfgoedsite en moet dit ook uitstralen. "Er werd een invulling gevraagd van het pleintje voor en rond de Tasberg, de onthaalschuur van het Karrenmuseum en de Kiekenhoeve", zegt Chris Dictus. "De ideeën dienden uitgewerkt te worden op een plan met aanduiding van de voorgestelde planten en gebruikte materialen. In één weekend had ik het ontwerp in grote lijnen uitgetekend, een week later was de uitwerking van het plan helemaal klaar. Het is een open plein geworden met een toegang naar de kiekenhoeve, het karrenmuseum, VVV kantoor en het nieuwe fietspad. Dat waren zaken die ik persoonlijk belangrijk vond. Ik ben dan ook blij dat dit allemaal behouden is.”

“Landscaping heeft de plannen verder uitgewerkt”, zegt Karel Vanden Bergh nog. “Zij hebben het originele plan van Chris verder uitgewerkt.”

Chris mocht als winnaar een geldprijs van 250 euro ontvangen. Daar bovenop ook nog een mand met lekkere streekproducten.

Samen met dochter Jorien (13) nam hij deze woensdag in ontvangst.

Info: www.vvvessen.be

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio