Stromae grote winnaar bij uitreiking MIA's

Print
Stromae was zaterdagavond de absolute prijzenkaper op de zevende editie van de MIA's, de Music Industry Awards van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. De Brusselaar verzilverde eventjes zijn acht nominaties. Rocco Granata ontving een Lifetime Achievement Award voor de muziek van een halve eeuw carrière.

Ondanks stevige concurrentie van een resem andere genomineerden, werd Stromae dé triomfator in Vilvoorde. Zowel het publiek als de muzieksector koos massaal voor het Brusselse fenomeen.

In 2011 rijfde Stromae één MIA binnen, Alors on danse was Hit van het Jaar, nu won hij het pleit in de categorieën Dance, Solo Man, Pop, Album ('Racine Carrée'), Auteur/Componist, Artwork, Videoclip en Hit van het Jaar (Formidable). Nooit eerder kon een artiest in één editie zoveel MIA's vergaren. Singer-songwriter Milow was met vijf MIA's voor zijn prestaties in 2008 de vorige recordman.

Slongs Dievanongs

Naast de haast 'olympische grandslam' van Stromae vielen ook drie sterke vrouwelijke laureaten op. De Antwerpse rapster Slongs Dievanongs verzilverde de nominatie in de publiekscategorie Doorbraak. Trixie Whitley haalde het in de categorie Solo Vrouw van Axelle Red, Coely en Natalia. Drumster Isolde Lasoen haalde het in de categorie Muzikant van Bert Dockx, Tom Van Stiphout en Roland van Campenhout.

Hooverphonic won in de categorie Groep van Balthazar, Clouseau en Marble Sounds. Clouseau haalde het wel in de categorie Nederlandstalig van Flip Kowlier, Jonas Winterland en Meuris. Schlagerkoning Christoff ging aan de haal met de award voor Vlaams Populair.

Daan, genomineerd in vijf categorieën, haalde het in de publiekscategorie Alternative. Als beste Live Act moest hij zijn meerdere erkennen in Balthazar.

Prins Laurent

Als speciale gast overhandigde prins Laurent de award voor het beste album, of beeldje nummer zeven voor Stromae.

Foto Belga

.

Nu in het nieuws