Waasland-Beveren komt niet tot scoren in Brugge

Cercle bleef tegen Waasland-Beveren steken op een gelijkspel, en had dat alleen aan zichzelf te wijten. In de kelder van het klassement zag Waasland-Beveren zijn achterstand op OHL en Mechelen niet groter worden.

Na zes minuten ging Uchebo twee man voorbij en leverde de bal af bij Smolders, die de bal over de doelmond mikte. Evenveel minuten later was er een goeie doelpoging van Kabananga, maar Coosemans stond goed opgesteld. Dan duurde het toch enige tijd voor er weer iets te beleven was. Een vrije trap van Cornelis kwam via de muur bij D'Haene die in één tijd uithaalde, Coosemans haalde de bal naast de paal weg. Het sein voor de bezoekers om ook eens uit te halen. Veselinovic mikte zijn vluchtschot een half metertje te hoog. Er kwamen nog doelpogingen van de thuisploeg, maar ofwel waren de pogingen te zwak (Smolders) of slecht gericht (twee keer D'Haene en Cornelis).

Na de rust was de eerste doelpoging een Brugse (Uchebo over), maar de bezoekers deden iets wat niet lukte voor de rust. Twee keer verschenen ze na een counter aan de zestien, maar de laatste pass was telkens niet goed. Cercle bleef wel domineren, maar was onmondig. Zoals in de 70e minuut: D'Haene met een goeie actie, Kabananga draaide zich volledig vrij en mikte dan over. De Bruggelingen leken stilaan te beseffen dat scoren heel moeilijk zou worden en gingen wel nog in de aanval, maar zonder veel overtuiging. Voor de Waaslanders was het blanco gelijkspel al lang een succes. Toch kwam Cercle in de extra tijd nog heel dicht bij de verdiende 1-0. Eerst dwarrelde een poging van Van Acker via een schouder in hoekschop en in de slotseconden werkte Uchebo de bal met de hand over de lijn, wat hem een tweede gele kaart kostte.

DACH

Foto Belga

Meer voetbalnieuws