Lierse haalt uit tegen rode lantaarn Bergen

De Pallieters blijven stunten en bevestigden in een dol vierde kwartier hun huzarenstukken van de laatste weken. Na een vrij eentonige eerste helft verhoogden ze aardig het tempo om een nieuwe doelpuntenkermis op touw te zetten.

jatimmermans

Verschenen de Anderlechtkillers aan de aftrap in het Tondreaustadion, dan opteerde trainer Janevski voor een onuitgegeven voorlinie met het duo Jarju-Mununga, de twee mercato-aanwinsten Eriksson en Matumona verbleven ondertussen in de dug-out. De teller van Jarju - vorig seizoen nog goed voor een dozijn treffers - staat momenteel nog steeds op één doelpunt.

Een gretige thuisploeg trok meteen in de aanval, Jarju en Diandy vuurden de eerste waarschuwingsschoten af. Lierse liet zich niet tegen de touwen drukken, Tony Watt gaf snel zijn naamkaartje af en voerde kort voor het kwartier een indrukwekkende slalom doorheen de Henegouwse verdediging uit. De wind speelde doelman Saussez op het halfuur ei zo na parten op een dieptevoorzet van Losada. Ook Berezovsky had even later wat moeite met een voorzet van een uiterst bedrijvige Tim Matthys. De plaatselijke hartendief zag zijn uitstraling bekroond in een sterk derde kwartier toen hij na een splijtende combinatie Soumah-Le Postollec met zijn linker de netten doorboorde.

Lierse stortte zich na de rust met man en macht in een dolle achtervolging, Losada kraakte eerst op vrij onbegrijpelijke wijze de gelijkmaker, maar het feest was maar even uitgesteld, Watt voelde eerst Saussez aan de tand en Diagne voltrok het vonnis. De Senegalees doorboorde even later vanop 25 meter de winkelhaak. Nachtmerrie Watt tot twee keer toe en nogmaals een duivelse Diagne deden haast met de ogen dicht het scorebord op volle toeren draaien.

JVDL

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal