Lokeren te sterk voor Charleroi: 3-1

Lokeren te sterk voor Charleroi: 3-1

Lokeren te sterk voor Charleroi: 3-1

Print
Sporting Lokeren blijft op zijn elan doorgaan. Na de kwalificatie voor de bekerfinale lieten de Waaslanders ook in de competitie geen steek vallen tegen Charleroi. Ex-speler Saglik bracht de bezoekers vroeg op voorsprong, maar dankzij goals van Overmeire, De Pauw en Dutra bleven de drie punten op Daknam.

Geen krantenkop 'Saglik nekt ex-club' boven dit artikel. Het begon nochtans allemaal zo mooi voor de kleine middenvelder. Deze winter nog versast naar Charleroi als pasmunt voor Onur Kaya, maar al na drie minuten de score openend voor zijn nieuwe club na een goede infiltratie en dito schot. Lang konden de bezoekers niet genieten van die bonus, want nadien was het al Lokeren wat de klok sloeg in de eerste helft. Na de slopende bekerwedstrijd van woensdag op het veld van Oostende wilden de Waaslanders geen steek laten vallen met het oog op play-off 1. Harbaoui bleef op de bank, Kaya kreeg een nieuwe kans tegen zijn oude werkgever. Na negen minuten zette Overmeire de scheve situatie al gedeeltelijk recht. De aanvoerder van Lokeren kwam centraal in een vrije schietpositie en poeierde vanop 25 meter de gelijkmaker naast Mandanda in doel. Lokeren bleef het gaspedaal induwen en het was slechts een kwestie van tijd vooraleer de 2-1 op het bord stond. De Pauw vond op het kwartier na een heerlijke volley nog de lat op zijn weg, maar tien minuten later trof de flankspeler wel raak met een gekruist schot: 2-1. Saglik dreigde nog eens vlak voor rust, maar zijn schot vormde geen probleem voor Copa.

Na de rust kregen we een heel ander Lokeren te zien. De vermoeidheid zat nog in de benen en de Waaslanders bezondigden zich aan te veel balverlies en vermijdbare misverstanden. Charleroi kwam zo beter in de wedstrijd en Copa moest zijn kunnen tonen op pogingen van Saglik en Dewaest. De bezoekers gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar schoten zichzelf halfweg de tweede helft in de voet. Mandanda liet een afgeweken poging van Dutra knullig vallen voor de voet van Persoons. Die vond de alleenstaande Dutra aan de tweede paal en de Braziliaan kon voor een leeg doel niet meer missen. Daarna bloedde de wedstrijd dood. Charleroi probeerde, Lokeren controleerde.

AlVe

Foto Photo News

Meer sportnieuws