Portugese bondscoach na nederlaag: "Stonden mijn spelers te slapen?"

Portugese bondscoach na nederlaag: Stonden mijn spelers te slapen?

Portugese bondscoach na nederlaag: "Stonden mijn spelers te slapen?"

Print
Portugal greep zaterdagavond op het EK futsal in Antwerpen naast de bronzen medaille. De jongens van bondscoach Jorge Braz verloren in de kleine finale met 8-4 van Spanje.

De Portugese selectieheer kon na afloop zijn ergernis niet verbergen. "We stonden in onze halve finale tegen Italië te slapen, en blijkbaar waren we vandaag nog steeds niet wakker", zei hij.

"Het is 48 uur geleden dat we verloren van Italië, maar blijkbaar is de wekker bij mijn spelers nog niet afgegaan. Ze stonden nog steeds een tukje te doen op het veld. Vooral in de eerste helft lieten we Spanje maar wat doen, met als gevolg dat het kalf bij de rust al verdronken was. Als je me dus vraagt wat ik van de vierde stek vind, dan zeg ik: het is de plaats die we op dit toernooi verdienden."

Toch was het niet al kommer en kwel in het betoog van Braz. "De twee laatste Spaanse doelpunten moeten we eigenlijk vergeten, want toen speelden we alles of niets. Zij kregen daardoor ruimte op de counter. Het is ook geen schande dat we verliezen van Spanje, want dat is een ploeg die eigenlijk in de finale hoorde te staan. Al bij al hebben we na rust niet slecht gespeeld."

Foto Belga

Meer sportnieuws