Tommorrowland

Al meteen Tomorrowland-tickets op zwarte markt

Print
Amper enkele uren nadat de ticketverkoop voor het Tomorrowland werd gestart, circuleren er zaterdag al tickets voor het muziekfestival op tweedehandssites en sociale media. Tomorrowland zelf treedt op tegen die praktijken. Wie zijn ticket op de zwarte markt probeert door te verkopen, riskeert op de zwarte lijst van TML te belanden. Dat legt TML-woordvoerster Debby Wilmsen aan Belga uit.

De 180.000 Belgische tickets voor Tomorrowland vlogen zaterdag de deur uit. Op amper anderhalf uur tijd waren ze uitverkocht. Volgende week (15 februari) volgt er nog een tweede ticketverkoop voor de hele wereld.

Lees ook: Opnieuw stormloop op tickets Tomorrowland

Maar de Belgische tickets waren amper de deur uit, of er circuleerden al tickets (of beter gezegd bevestigingsmails) op tweedehandssites en sociale media. "Mensen proberen hun confirmatiemail met hun code soms aan tien verschillende mensen te verkopen. Maar we werken met een gepersonaliseerd systeem. Mensen moeten hun naam en gegevens doorgeven en krijgen een gepersonaliseerd polsbandje. Dat kunnen we ook controleren op het festival zelf. Wanneer het polsbandje bijvoorbeeld niet overeenkomt met de identiteitsgegevens, kunnen we iemand van het festivalterrein verwijderen", legt Debby Wilmsen van TML uit.

Bovendien schuimt de organisatie van Tomorrowland zelf ook de tweedehandssites en sociale media af. Wie tickets (vaak aan woekerprijzen )aanbiedt op de zwarte markt riskeert op de "zwarte lijst" te belanden. "We kunnen die tickets blokkeren en later opnieuw te koop aanbieden", aldus Wilmsen. Mensen kunnen ook dergelijke praktijken melden op het mailadres fraude@tomorrowland.be.

Foto Photo News