Boek stripfiguur Nero en stripauteur Marc Sleen voorgesteld

In het gemeentehuis van Temse is zaterdagavond het boek 'Wat Nero zo bijzonder maakt- De erfenis van Marc Sleen' van de hand van auteur Guido De Bruyker voorgesteld.

jatimmermans

Nero, en andere stripreeksen van ridder Marc Sleen -geboren Marc Neels-, maken deel uit van het Vlaams collectief geheugen. De reeks stopte na 216 afleveringen in 2002 maar de waardering voor de meermaals gelauwerde, nu 90-jarige, auteur ging onverminderd door - onder andere in de vorm van een Marc Sleenstichting en een Marc Sleenmuseum.

Vanzelfsprekend koesteren de fans de nalatenschap van deze laatste grote figuur uit de generatie Vandersteen-Sleen-De Moor, en jaarlijks verschijnen ook herdrukken van verhalen en gagreeksen.

Dat verhindert echter niet dat Sleens œuvre uit het gezichtsveld van jongere generaties verdwijnt. In dit overvloedig geïllustreerde boek belicht Guido De Bruyker tal van facetten die nog zelden of niet werden beschreven. Hij toont de originaliteit en de diepmenselijke echtheid aan van Sleens universum, en legt kristalhelder de psychologische finesse, de veelzijdigheid en de rijkdom bloot van beeldverhalen zoals Nero en Oktaaf Keunink.

Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Snoeck.

Belga

MEER OVER Marc Sleen

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio