Schooldirecteur pleegt vluchtmisdrijf

Print
Westerlo - Een directeur van de Sint-Lambertusschool in Westerlo heeft vorige week een fietsend koppel aangereden. De man pleegde vluchtmisdrijf maar gaf zich later aan bij de politie. Dat meldt VTM NIEUWS.

Het ongeval gebeurde vorige week donderdag op de Zammelseweg in Geel-Oosterlo. De auto botste op een fiets met daarop twee personen. De 28-jarige vrouw die achteraan op de fiets zat, raakte door de klap buiten bewustzijn en ligt in een coma. De auto zelf stoof weg in de richting van Westerlo. De bestuurder, een vijftiger uit Geel, meldde zich later bij de politie.

De directeur van de Sint-Lambertusschool in Westerlo is al dagen "met ziekteverlof". De 2.100 leerlingen en 300 leraars kregen afgelopen donderdag per post een brief thuis. "De heer V. was vorige week na schooltijd betrokken bij een verkeersongeval met vlucht", stond er te lezen. "Hij heeft zich nadien zelf aangeven aan de politie. Hij heeft ons dit recentelijk zelf meegedeeld."

De directeur was mogelijk dronken toen het ongeval gebeurde. Hij verscheen bij de onderzoeksrechter in Turnhout en is onder voorwaarden vrijgelaten. "Hij moet, in afwachting van de afronding van het onderzoek, onder meer een cursus volgen over alcohol in het verkeer", zei Inge Delissen, woordvoerster bij het parket. "Hij kreeg een verbod om te rijden tussen 20 en 6u."

Bekijk hier de reportage van VTM:

JATI/BVDL

Beeld VTM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio